UA

  • EN


  • EN


Головна > Блог

Авторський блог Тетяни Майкової


Головна > Блог

Авторський блогТетяни Майкової


Illustration

Якщо людина здорова, то на зміну погоди у неї не болітиме голова, а магнітних бур він просто не помітить

Мозкова енергія виробляється лише вночі, та її запаси відкладаються у клітинах мозку. Вдень енергія витрачається. Якщо її не вистачає, організм сигналізує про це головним болем, загостренням хронічних хвороб, метеочутливістю. Як заощаджувати енергію?

Illustration

Взимку треба раніше лягати спати і вранці вставати без дзвінка будильника

Сучасна людина порушує біологічні ритми, що склалися протягом тисячоліть, і розплачується за це збоями в роботі так званих енергозапасних систем. Раніше взимку люди вели пасивний спосіб життя: спали, їли жирну калорійну їжу.

Illustration

Як лікувати мігрень

У моїй лікарській практиці зустрічаються пацієнти, які страждають на голову болем десятки років. Одна з них, Марина Іванівна, за майже 30 років пошуків допомоги побувала у всіх провідних клініках та інститутах країни, продала батьківський будинок для оплати свого лікування, але в результаті опинилася на інвалідності.

Illustration

Лікування головного болю

Лікування головного болю – насамперед правильна діагностика. Потрібно відрізняти головний біль як прояв якихось інших захворювань та головний біль, який є самостійним захворюванням.

Illustration

Лікування мігрені

Лікування починається з розуміння того, що це розлад усієї больової системи організму. Збудливий процес у мозку може обмежуватися лише больовим аналізатором, вірніше, не обмежується лише больовим аналізатором, у реалізації нападів бере участь практично вся чутлива і вегетативна система мозку і організму.

Illustration

Мігрень

Мігрень – найдраматичніший вид головного болю. Мігрень протікає настільки яскраво та своєрідно, що викликає найбільший інтерес дослідників та змушує посилено вивчати механізми її виникнення та протікання.

Illustration

Різкий перехід від спекотної погоди до холодної вимагає від організму багато енергії. Її запаси за літо вже вичерпалися

«Діагноз вегетосудинна дистонія мені поставили, коли я ще навчалася у школі. І наступні 35 років я прожила з ним душу в душу. Якщо ставало погано - паморочилося в голові чи не вистачало повітря, - пояснювала собі: винні судини, бо втратили тонус.

Illustration

Сон - це ритуал, до якого потрібно готуватися: провітрити спальню, почитати книгу

Людина, яка хоча б раз у житті зазнала запаморочення, довго пам'ятає дивне відчуття землі, що спливає з-під ніг. Але фахівці вважають, що не варто турбуватися щодо одного-двох випадків неприємної слабкості.

Illustration

Тяжко прокидаєтеся. Викиньте телевізор, або Правила бадьорого ранку

Сон - базова функція організму, що дозволяє мозку виконати певні функції та підготувати організм до наступного дня. Водночас, за статистикою, сьогодні близько 45% людей незадоволені своїм сном.

Illustration

Чим небезпечна зміна погоди

Останнім часом погода впадає в крайнощі. То температура за добу падає від плюсових п'яти до мінус п'ятнадцяти, то буквально за ніч застрибує з глибокого мінусу на позначки вище за нуль. Циклони змінюються антициклонами, та й магнітні бурі пошаливают часто.

Illustration

Головний біль напруження

Головний біль напруги – це найпоширеніший вид головного болю. Вона не має таких яскравих і незвичайних проявів, як мігрень або кластерний біль, вона «банальна» і не викликає великої тривоги спочатку. Головний біль напруги добре знімається знеболюючими засобами. І саме тому вона найбільш підступна: її починають лікувати тільки тоді, коли не допомагають звичайні ліки від болю або їх кількість стає помітно більшою.

Записатися на прийом

м.Київ
вул. Кирилівська 30/5,
(097) 852 65 58
(095) 362 05 06

м.Дніпро
Соборна площа, 14, Обласна лікарня їм. Мечнікова
(056) 746 07 61
(099) 039 07 90

Введіть телефон і ми Вам зателефонуємо

Thank you!

We will contact you shortly.

Can't send form.

Please try again later.